Δευτέρα 9 Μαΐου 2011

Κατασκευή κλούβας κουνελιών



Εδώ μερικές φωτογραφίες από τη δική μου κλούβα. Η κλούβα είναι μήκους 1.5 μέτρων χωρισμένη σε τρία ίσα χωρίσματα και το καθένα με την δική του ταΐστρα.

Μπορεί το κάθε χώρισμα να έχει και το δικό του καπάκι για να ανοίγει ανεξάρτητα το κάθε ένα από το άλλο όμως η συγκεκριμένη έχει δύο καπάκια.

Σε κάθε χώρισμα επίσης υπάρχει και μία πιπίλα για νερό τοποθετημένη σε τέτοιο ύψος ώστε τα μικρά κουνελάκια να φτάνουν να πίνουν.


Στο μεσαίο το χώρισμα βρίσκεται ο κούνελος και στα δύο ακριανά οι κουνέλες (μια σε κάθε ένα) και εξωτερικά από την κλούβα οι δύο κουνελοφωλιές.
Οι κουνελοφωλιές αν και δεν κοστίζουν πάρα πολύ (15€)εγώ τις έφτιαξα μόνος μου από παλέτα και είναι σχετικά εύκολο.
Στις δύο επόμενες φωτό φαίνονται το τρίχωμα με το οποίο αφού η κουνέλα με τα νύχια της το έβγαλε από πάνω της έχει σκεπάσει τα μικρά της και στη δεύτερη αφού παραμέρισα λίγο το τρίχωμα διακρίνονται λίγο τα μικρά (8ημερών).

Όσο αφορά τις πιπίλες είναι συνδεδεμένες σε σειρά με ένα λάστιχο που καταλήγει σε ένα βαρελάκι με νερό. Το βαρελάκι είναι κρεμασμένο σε σκιερό μέρος ψηλότερα από την κλούβα για να τρέχει το νερό με την βαρύτητα και διαθέτει φλοτέρ για να γεμίζει χωρίς να ασχολούμαι καθόλου με το νερό τους.