Το μπρόκολο είναι ένα από τα λαχανικά που αγαπούν τις χαμηλές θερμοκρασίες, για αυτό και καλλιεργείται τη χειμερινή περίοδο.
Μια μικρή συμβουλή καλλιέργειας….
Αυτό το μήνα, πολλοί από εσάς που δοκιμάσατε να καλλιεργήσετε μπρόκολο, είστε πια έτοιμοι να συλλέξετε τους καρπούς των κόπων σας.
Το σημείο του φυτού που συγκομίζεται είναι το άνθος! Ναι, ο κεφαλωτός αυτός σχηματισμός που έχουμε όλοι στο μυαλό μας δεν είναι τίποτε άλλο παρά ένα μεγάλο μπουκέτο από μικροσκοπικά ανθάκια.
Κόψτε με κοφτερό μαχαίρι στη βάση του στελέχους του άνθους, χωρίς να ξεριζώσετε το φυτό ή να αφιαρέσετε φύλλα. Με αυτό τον τρόπο θα επωφεληθείτε μιας δεύτερης παραγωγής μικρότερων μπουκέτων σε μερικές μέρες. Μην τα υποτιμήσετε. Είναι το ίδιο νόστιμα με την πρώτη παραγωγή.
Τα άνθη είναι έτοιμα για συγκομιδή όταν ακόμα είναι σφιχτά και δεν έχουν αρχίσει να κιτρινίζουν. Πιάστε λοιπόν τα ψαλίδια σας και ξεκινίστε να γεμίσετε το καλάθι της κουζίνας!